onze vloeren | particulier

DE VLOER DIE BIJ JE PAST

Bij je thuis wil je graag een vloer waar je jarenlang plezier van hebt. Dat betekent ten eerste dat de vloer mooi moet zijn. Maar dat is niet het enige. Voor in huis is het ook fijn als de vloer praktisch is. Gemak en comfort zijn heel belangrijk. Daarom bespreken wij voordat we een vloer komen leggen, altijd de voor- en nadelen van het type vloer. Zo kun je een goede keuze maken waar je jaren later nog steeds blij mee bent. 

 

ZAKELIJK PARTICULIER

Mortelvloer

De mortelvloer heeft verschillende eigenschappen die hem geschikt maken voor zakelijk gebruik. Zo is dit type vloer zuur- en chemicaliën bestendig. Dat maakt mortel ideaal voor industriële toepassingen, zoals in garages, drukkerijen, werkplaatsen en in de voedingsmiddelenindustrie.

Daarnaast heeft de mortelvloer een gesloten en stroef oppervlak. We leggen de vloer naadloos. Dat maakt hem eenvoudig te reinigen.

Daarom is deze vloer ook geschikt voor representatieve ruimtes zoals in winkels, showrooms, horecabedrijven en ziekenhuizen

De mortelvloer is verkrijgbaar is een groot aantal mengkleuren. Aanpassen op de stijl van het bedrijf of de woning is daarom eenvoudig. Ook mooi: kies voor verschillende kleuren en maak een decoratieve vlakverdeling. Eenheid te creëren? Laat ook de plinten of wanden afwerken met mortel.

mortel-zoom

Siergrindvloer

De siergrindvloer bestaat uit gewassen, gedroogd en op maat gezeefd siergrind. Al jarenlang komt dit type vloer voor in kantoren en woningen. Een belangrijke reden om te kiezen voor siergrind is dat het bijzonder makkelijk in het onderhoud is. Door de vloer af te werken met een transparante toplaag, bescherm je hem bovendien nog beter tegen slijtage en vuil.

De uitstraling van een siergrindvloer wordt grotendeels bepaald door de keuze voor het type grind. Siergrind is leverbaar is verschillende kleuren en korrelgrootten.

siergrind-zoom

Marmerstone

Marmerstone is een bijzondere en exclusieve vloerbedekking. Een vloer van marmerstone bestaat uit echte marmerkorrels. De grootte varieert tussen 1 en 4 millimeter, 4 en 8 millimeter en 8 en 12 millimeter. De natuurlijke kleuren geven de vloer een chique, unieke uitstraling. Het resultaat is een naadloze, natuurstenen vloer die lang mooi blijft.

Om het onderhoud makkelijker te maken en de vloer beter te beschermen tegen slijtage, kun je ervoor kiezen om het marmerstone te voorzien van een transparante seallaag. Wij adviseren je hier graag over.

marmerstone-zoom

Transparante coating

Een Transparante coating over een gevlinderde en goed afgewerkte cementdekvloer is stoer, industrieel en onderhoudsvriendelijk. Door de 2 lagen transparante epoxy en de polyurethaan matlak is de vloer super krasvast en vergeelt deze nauwelijks. 

Dit systeem is alleen mogelijk over een nieuwe cementdekvloer die via onze specialisten gestort wordt.(niet mogelijk bij projectbouw). 

coating-zoom

Polyurethaan Gietvloer

De polyurethaan gietvloer is een zeer veelzijdige vloerbedekking. De vloer is elastisch en lichtecht, en voelt zacht en warm aan dankzij de structuur. Met de strakke en moderne uitstraling is de P.U. gietvloer perfect voor in huis. Dankzij de eigenschappen van het materiaal biedt P.U. de perfecte verhouding tussen flexibiliteit en krasvastheid.

P.U. gietvloeren zijn in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar. Een populaire variant is de betonlook.

Een andere optie is om de gietvloer in te strooien met flakes, voor een meer gemêleerd resultaat. Dormi kan de vloer op verschillende manieren aflakken met een 2 componenten polyurethaanlak: zijdeglans of mat en glad of antislip.

Je ziet de P.U. gietvloer vooral in woonhuizen, maar dankzij de eigenschappen is hij ook uitermate geschikt voor winkels, kantoren, showrooms, horeca en zorginstellingen.

gietvloer-new

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft van nature een mooie betonlook. Dit levert een industriële en toch sfeervolle uitstraling op. De looks van een cementgebonden gietvloer komen het dichtst in de buurt bij die van een gevlinderde betonvloer.

Tijdens het drogen komt de natuurlijke kleurnuance steeds beter naar voren. In tegenstelling tot de flexibele P.U. gietvloer is de cementgebonden gietvloer juist hard. De cementgebonden gietvloer is vooral geschikt voor woonhuizen.

 

Lavasteen Gietvloer

Een lavasteen gietvloer ligt qua uiterlijk tussen een gietvloer en Leef-Beton in. Ten opzichte van PU en cementgebonden gietvloeren biedt lavasteen verschillende voordelen.

Zo is de vloer veel krasvaster omdat het materiaal epoxy gebonden is. Daarnaast is de look en structuur wat gemêleerd, waardoor een lavasteenvloer veel minder besmettelijk is. Dat maakt het onderhoud makkelijker.

Grainflow gietvloer

De Grainflow gietvloer is een P.U. gietvloer met een minerale en natuurlijke uitstraling, verkrijgbaar in zowel betonlook als 1 kleur. 

De grainflow gietvloer is iets gemêleerder dan de normale P.U. gietvloer, maar wel net zo lichtecht en elastisch. Dormi kan de vloer mat of zijdeglans en glad of antislip aflakken. 

grainflow