Onze vloeren.

Vloeren voor wonen of werken.

Een kwaliteitsvloer is een onmisbare basis voor functioneel en comfortabel wonen en werken. Onze vloeren gaan echt heel lang mee, dus moet er zorgvuldig gekozen worden. Hoe dan ook, of het nu om een vloer gaat om op te wonen of te werken, we adviseren je graag zodat je altijd een keuze maakt waar je jaren later nog steeds blij mee bent.

Voordelen van onze vloeren

 • Duurzaam
 • Naadloos
 • Hygiënisch
 • Makkelijk te reinigen
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Veelzijdig in kleuren en afwerking

Vloeren schoonmaken

We delen hier graag even wat je schoonmaaktechnisch wel en juist niet moet doen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je vloer.

Wel doen

Dagelijks onderhoud

Stofzuigen of stofwissen en daarna vochtig reinigen met een microvezelvlakmop. Gebruik daar onze speciale reiniger voor in een verhouding van 1 deel reiniger op 100 delen water. Was de vlakmop in de wasmachine zonder wasverzachter.

Periodiek onderhoud

Elke vloer heeft een periodieke reiniging nodig. Maak een sopje van 1 deel van onze speciale reiniger op 5 à 10 delen water. Maak de vloer redelijk nat, verdeel het goed en laat dit een half uur weken, daarna goed schrobben met een zachte borstel, alleen bij troffel- en lavasteenvloeren mag je een harde borstel gebruiken. Resten verwijderen met een waterzuiger, naspoelen met schoon water en opzuigen met de waterstofzuiger. Het is raadzaam om een waterzuiger te huren als je die niet hebt, want die is nodig om de vloer echt schoon krijgen.

Niet doen

 • Met olie geïmpregneerde doeken gebruiken.
 • Huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Die hebben vaak een te hoge pH-waarde of een te hoge zuurtegraad, ze laten tevens een laagje achter dat de kleur en de vloer aantast en het zorgt voor snellere hervervuiling.
 • Met één mop meer dan 30 m2 schoonmaken. Bij grotere oppervlakken is het noodzakelijk met meerdere moppen te werken.

 

Ook belangrijk

 • Zorg voor een goede, grote inloopmat (zonder weekmakers), zodat zand en vuil daarop achterblijven.
 • Gebruik Scratch no more (zachte doppen) onder uw stoelen. Te bestellen op https://www.scratchnomore.nl/dealer/dormi
 • Gebruik bij (bureau)stoelen met wielen altijd zachte wieltjes en eventueel een matje (zonder weekmakers).

Wat kost een vloer?

Eerlijk is eerlijk, de meeste vloeren die we verkopen zijn  niet goedkoop. Het is handwerk en het vereist expertise. De vloer bestaat uit meerdere lagen en iedere laag moet drogen voor de volgende erop kan, dus we komen vier tot vijf keer naar je toe. 

Het aantal vierkante meters en de afwerking die je kiest spelen natuurlijk een rol. Over het algemeen kun je uitgaan van 75 tot 130 euro per vierkante meter, maar bij echt kleine oppervlaktes zal de prijs hoger zijn.

Siergrindvloeren en coatingvloeren zijn wat goedkoper, je kan hier uitgaan van 35 tot 75 euro per vierkante meter

Dormi-vloeren zijn beschikbaar in verschillende stijlen, kleuren, materialen en structuren. Speciale wensen? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je vloer.