Grindvloeren

Creëer een eigen uitstraling.

Met grind of marmerstone, open of dicht en mat of glanzend?

De praktische vloer die is af te stemmen op jouw smaak.

Een grindvloer biedt naast praktisch gemak ook een unieke uitstraling. Met de keuze uit verschillende soorten grind, kleuren, korrelgrootte en patronen, heb je de vrijheid om de vloer te creëren die jij wilt. Kies jij voor de natuurlijke grind- of marmertinten of een sprankelend gekleurde vloer? Daarnaast kun je de afwerking van je grindvloer ook nog aan laten sluiten op je wensen. Kies je voor een matte of glanzende coating? Of ga je voor een open structuur die de natuurlijke uitstraling van de steentjes accentueert?

Een siergrindvloer bestaat uit op maat gesorteerde steentjes die met epoxyhars op de vloer worden aangebracht. Dit kan in nagenoeg elke gewenste kleur.

Als je op zoek bent naar een meer luxueuze en natuurlijke uitstraling, overweeg dan eens om te kiezen voor marmerstone. Bij deze vloer gebruiken we kiezels van marmer in plaats van grind, waardoor we een verfijnde en tijdloze look creëren. Ook deze vloer kunnen we van een matte of glanzende laag voorzien.

Laat je inspireren door de voorbeelden hieronder of kom kijken bij ons in de showroom.

Soorten Grindvloeren

Open of dichte structuur?

Je kunt bij een grindvloer kiezen voor een open of dichte structuur. Bij de open variant worden de gaatjes tussen de steentjes niet dichtgesmeerd waardoor de natuurlijke uitstraling zoveel mogelijk intact blijft. Stof en vuil kunnen zich in die gaatjes ophopen. Voordeel is dat het stof niet blijft ronddwarrelen. Een dichte vloer is makkelijker te onderhouden omdat deze wordt dichtgesmeerd met een acrylaat, dat geeft een glanzende look. Door deze daarna af te lakken kun je voor een matte uitstraling kiezen. 

Handig om te weten: een seallaag moet wel meteen na het leggen van de vloer worden aangebracht. Als je dat later doet is er een kans dat je verkleuring gaat zien waar al vlekken zaten. Grind of marmerstone, open of dicht, mat of glanzend, welke keuze moet je maken en waarom? Wij adviseren je graag over wat in jouw situatie het beste past.

Voordelen Grindvloeren

  • Duurzaam
  • Hygiënisch
  • Dichte variant is makkelijk te reinigen
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Verschillende kleuren

Nadelen Grindvloeren

  • Schoonhouden van de open variant van een grindvloer vraagt meer moeite, daarom adviseren wij om de grindvloer dicht te zetten.

Kies jouw kleur

De uitstraling van deze vloer wordt bepaald door het type grind, de korrelgrootte en door de kleur van de steentjes. Natuurlijke grind- of marmertinten zijn een optie of kies je toch voor een sprankelend kleurtje? Siergrind kan in nagenoeg elke gewenste kleur. Marmerstone geeft een luxe en natuurlijke uitstraling. Omdat dit een natuurlijke marmere korrel is, is deze niet in elke gewenste kleur verkrijgbaar.

Is deze vloer iets voor jou?

Met een grindvloer kun je eindeloos variëren en dat maakt kiezen soms lastig. Wij adviseren je graag, zodat je de juiste keuze maakt en zo heel lang plezier hebt van je vloer.